Nieuws

Jeugdtoneel speelt ‘Tussen Kunst en Kitsch’

De jeugdspelers van de Veldhoekers: Fleur, Ivana, Tijs, Jochem, Loes, Indy en Aniek presenteren ‘Tussen Kunst en Kitsch’.
Laat je vrijdag 21 april vanaf 20.00 uur verrassen door deze enthousiaste jonge toneelspelers!
Vanaf 19.45 uur is de zaal open in Ons Gebouw. Entreekaartjes zijn te koop voor 5 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers!

 

 

REURING BIJ DE DRIE KIEFTEN!

Op 24 en 25 juni 2023 zullen de Veldhoekers het toneelstuk Reuring bie de Drie Kieften, geschreven door Eppie Valkeman, in de open lucht gaan uitvoeren en wel op de prachtige locatie bij de Drie Kieften.
De komende maanden staan in het teken van voorbereidingen en repetities zodat er eind juni een prachtstuk voor jullie gespeeld zal worden.

———————————————-

Een goed gerepeteerde moord – Eenakter door de jeugd
Een date met Mr. Gentley – Eenakter
Een maf oud stel – Sketch
Droogzwemmen – Sketch

Op 9 april verzorgde de jeugd in samenwerking met de volwassenen een avondvullend toneelprogramma wat door de vele bezoekers zeer positief is ontvangen.

———————————————-

Tante Bella’s Beautysalon

Op zaterdag 16 en zondag 17 november speelden de Veldhoekers het stuk Tante Bella’s Beautysalon in Ons Gebouw.

De tante, tante Bella, van Berend en Albert is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis! En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te maken hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen?

Berend Duursma          – Derk Jan Pelgrum

Albert Duursman         – Cees-Jan van de Pieterman

Wiepie Dijkstra             – Katja Witsenburg

Mevrouw van Dreuten – Gerrie Enderink

Suzan Beenstra              – Indy Korenblik

Dora Veendijk               – Janneke Schut

Neeltje Bakker              – Henny Valkeman

Greet Ruiters                – Alieke Ilbrink

Bastiaan Nikkelvest    – Nick Roeterdink

Regisseur Peter Alferink

Souffleur Jeanet Elkink en Marije van der Wal

Een beeld van een man

De Koningsnacht en op Koningsdag hebben de volwassenen het stuk ‘Een beeld van een man’ gespeeld:

Een extravagante barones en een verstrooide baron wonen op een klein landgoed en hebben reeds een kok met keukenmeisjes in dienst, een aparte butler, een nuffige secretaresse en een niet op te voeden tuinjongen. Toch zoekt de barones nog een echtpaar voor tuin- en keukenwerk. Maar ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie komt geen enkel echtpaar zich aanbieden. Wel komen, elk apart, Janus van Klaveren en Josefien van Staveren solliciteren. Krijgen zij een job, of blijven ze aan de dop? De barones is natuurlijk ook zeer kunstminnend en koopt alles wat met Napoleon te maken heeft. Vandaag wordt het levensgrote beeld van haar idool geleverd en nog voor het op de sokkel staat, wordt het al beschadigd. Er moet vlug een tijdelijke oplossing gevonden worden zodat niemand iets van het ongelukje merkt. 


De Bloody Mary

Op 8 en 9 december speelden de Veldhoekers het komische toneelstuk ‘De Bloody Mary’ in Dorpshuus Hoeflo.

Als kapitein Hein en zijn stuurman Bart hun oude vrachtschip “Bloody Mary” hebben laten ombouwen tot een cruiseschip, denken ze op die manier veel en snel geld te kunnen verdienen.

Ze hebben een driedaagse cruise uitgestippeld langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee.

De eerste cruise is volgeboekt. Maar op het laatste moment kruipt er een verstekeling aan boord. Als ze die pas op volle zee ontdekken en horen waarvoor hij op de vlucht is, beseffen ze dat ze geen enkele havenstad meer kunnen aandoen.

Henry Verbeek, die stiekem een snoepreisje maakt met zijn secretaresse, ontdekt dat zijn vrouw ook aan boord is. Geen punt voor €1000,- wil Bart haar wel ‘uit de weg’ ruimen.

Dan heb je het pasgetrouwde stel Peter en zijn preutse vrouwtje Evelien, die de bruidssuite gereserveerd hebben. 

Greta Hoed, een excentrieke kunstschilderes, die zowaar een oogje op kapitein Hein heeft laten vallen.

En als dan ook nog het schip zo lek als een mandje blijkt te zijn, komt de ware aard van sommigen ineens boven water. Consternatie alom!

 

Rolverdeling:

Kapitein Hein:                   Ep Valkeman

Stuurman Bart:                 Roy Klumper

Henry Verbeek:                Wim Wichers

Sofia Cartoen:                   Dirrie Enderink

(pseudoniem voor Marie Verbeek)

Secretaresse Emely:        Anja Heijenk

Peter Vermeer:                Derk-Jan Pelgrum

Evelien Vermeer:             Jeanet Elkink

Greta Hoed:                      José Braakhekke

Verstekeling Frans:         Nick Roeterdink

 

Regisseur :                          Peter Alferink

Souffleur:                           Annelien Kolkman

 

 

 

Gespeeld op Koningsavond (26 april) en Koningsdag (27 april)

Op 26 en 27 april hebben de Veldhoekers in samenwerking met de Oranjevereniging een tweetal (korte) stukken gespeeld. Voor de pauze speelde de jeugd het door Nick Roeterdink geschreven stuk:

‘Wie had dat gedacht: van in de Quote, naar dik in het rood!’

De rollen werden vertolkt door Indy Korenblik, Minou Heijink, Janneke Schut, Anniek ten Have, Feline Braakhekke en Nick Roeterdink.

Na de pauze speelden de volwassenen de eenakter ‘Moeder wint een butler’. In dit stuk speelden Derk Jan Pelgrum, Jeanet Elkink, Wim Wichers, Laurens Koldeweij, Gerrie Enderink en Marije van der Wal mee.

 

 

 

 

 

 

Harfsen Draait Doorrr!

 

 

 

 

 

 

Op 15 en 16 december was het dan zover: een spectaculaire avondvullende show vol muziek en toneel!

Samen met muziekvereniging Soli Deo Gloria werd er een heuse live uitzending van Harfsen Draait Doorrr gespeeld voor het publiek. Vele onderwerpen kwamen aan bod: Half Harfsen Bakt, De drie vrouwleu, het Harfsens Dorpslied, Wie van de drie, Boeren Slimheid, Boer zoekt vrouw en HDD University. Alles omlijst door geweldige muziek gespeeld door SDG.

Hierboven een kleine sfeerimpressie van de avond. Meer foto’s op de pagina Gespeeld.