Nieuws

Gevarieerde toneelavond op 15 maart 2024
Een gevarieerde avond toneel met sketches en zang, wordt afgetrapt door het jeugdtoneel van de Veldhoekers, met het door hen zelf geschreven toneelstuk:
“Vliegen met de vijand”
Er gebeuren rare dingen in het vliegtuig tijdens een trip naar Mallorca tussen twee vriendinnengroepen.
Wordt dit een ‘eind goed al goed…?’
Naast het toneelstuk van de jeugd wordt de eenakter: “Als oma zich ermee bemoeit” gespeeld. Hierin zullen twee nieuwe leden van de Veldhoekers: Monique Brokken en Gerrit Peters, debuteren. Naast hen zullen Indy Korenblik, Hugo Wichers en Greetje Schonewille meespelen.
Om de avond af te maken worden er nog twee sketches opgevoerd. Hierbij vast een tipje van de sluier:
Kom dit allemaal meebeleven op vrijdag 15 maart om 20.00 uur in Ons Gebouw!
De zaal is open vanaf 19.30 uur en de kosten bedragen €10,- pp inclusief koffie of thee.

 

Jeugdtoneel speelde ‘Tussen Kunst en Kitsch’

De jeugdspelers van de Veldhoekers: Fleur, Ivana, Tijs, Jochem, Loes, Indy en Aniek presenteerden ‘Tussen Kunst en Kitsch’.

 

 

———————————————–

Reuring bie de Drie Kieften

Op 24 en 25 juni 2023 hebben de Veldhoekers het toneelstuk Reuring bie de Drie Kieften, geschreven door Eppie Valkeman, in de open lucht uitgevoerd op de prachtige locatie bij de Drie Kieften.
———————————————-

Een goed gerepeteerde moord – Eenakter door de jeugd
Een date met Mr. Gentley – Eenakter
Een maf oud stel – Sketch
Droogzwemmen – Sketch

Op 9 april verzorgde de jeugd in samenwerking met de volwassenen een avondvullend toneelprogramma wat door de vele bezoekers zeer positief is ontvangen.

———————————————-

Tante Bella’s Beautysalon

Op zaterdag 16 en zondag 17 november speelden de Veldhoekers het stuk Tante Bella’s Beautysalon in Ons Gebouw.

De tante, tante Bella, van Berend en Albert is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis! En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te maken hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen?

 

————————————–

Een beeld van een man

De Koningsnacht en op Koningsdag hebben de volwassenen het stuk ‘Een beeld van een man’ gespeeld:

Een extravagante barones en een verstrooide baron wonen op een klein landgoed en hebben reeds een kok met keukenmeisjes in dienst, een aparte butler, een nuffige secretaresse en een niet op te voeden tuinjongen. Toch zoekt de barones nog een echtpaar voor tuin- en keukenwerk. Maar ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie komt geen enkel echtpaar zich aanbieden. Wel komen, elk apart, Janus van Klaveren en Josefien van Staveren solliciteren. Krijgen zij een job, of blijven ze aan de dop? De barones is natuurlijk ook zeer kunstminnend en koopt alles wat met Napoleon te maken heeft. Vandaag wordt het levensgrote beeld van haar idool geleverd en nog voor het op de sokkel staat, wordt het al beschadigd. Er moet vlug een tijdelijke oplossing gevonden worden zodat niemand iets van het ongelukje merkt. 


De Bloody Mary

Op 8 en 9 december speelden de Veldhoekers het komische toneelstuk ‘De Bloody Mary’ in Dorpshuus Hoeflo.

Als kapitein Hein en zijn stuurman Bart hun oude vrachtschip “Bloody Mary” hebben laten ombouwen tot een cruiseschip, denken ze op die manier veel en snel geld te kunnen verdienen.

Ze hebben een driedaagse cruise uitgestippeld langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee.

De eerste cruise is volgeboekt. Maar op het laatste moment kruipt er een verstekeling aan boord. Als ze die pas op volle zee ontdekken en horen waarvoor hij op de vlucht is, beseffen ze dat ze geen enkele havenstad meer kunnen aandoen.

Henry Verbeek, die stiekem een snoepreisje maakt met zijn secretaresse, ontdekt dat zijn vrouw ook aan boord is. Geen punt voor €1000,- wil Bart haar wel ‘uit de weg’ ruimen.

Dan heb je het pasgetrouwde stel Peter en zijn preutse vrouwtje Evelien, die de bruidssuite gereserveerd hebben. 

Greta Hoed, een excentrieke kunstschilderes, die zowaar een oogje op kapitein Hein heeft laten vallen.

En als dan ook nog het schip zo lek als een mandje blijkt te zijn, komt de ware aard van sommigen ineens boven water. Consternatie alom!

Gespeeld op Koningsavond (26 april) en Koningsdag (27 april)

Op 26 en 27 april hebben de Veldhoekers in samenwerking met de Oranjevereniging een tweetal (korte) stukken gespeeld. Voor de pauze speelde de jeugd het door Nick Roeterdink geschreven stuk:

‘Wie had dat gedacht: van in de Quote, naar dik in het rood!’

De rollen werden vertolkt door Indy Korenblik, Minou Heijink, Janneke Schut, Anniek ten Have, Feline Braakhekke en Nick Roeterdink.

Na de pauze speelden de volwassenen de eenakter ‘Moeder wint een butler’. In dit stuk speelden Derk Jan Pelgrum, Jeanet Elkink, Wim Wichers, Laurens Koldeweij, Gerrie Enderink en Marije van der Wal mee.

 

 

 

 

 

 

Harfsen Draait Doorrr!

 

 

 

 

 

 

Op 15 en 16 december was het dan zover: een spectaculaire avondvullende show vol muziek en toneel!

Samen met muziekvereniging Soli Deo Gloria werd er een heuse live uitzending van Harfsen Draait Doorrr gespeeld voor het publiek. Vele onderwerpen kwamen aan bod: Half Harfsen Bakt, De drie vrouwleu, het Harfsens Dorpslied, Wie van de drie, Boeren Slimheid, Boer zoekt vrouw en HDD University. Alles omlijst door geweldige muziek gespeeld door SDG.

Hierboven een kleine sfeerimpressie van de avond. Meer foto’s op de pagina Gespeeld.